The Bluetree blog | Stay updated on the latest in IT and technology.

På innsiden av Bluetree

Skrevet av Henrik Bøe | 11 oktober, 2024

Først og fremst vil vi si at vi er veldig glade for at du har rotet deg inn på våre hjemmesider – uavhengig av om du har gått deg vill, bare er nysgjerrig, eller er aktivt på utkikk etter en ny, kul arbeidsplass.

Livet som ansatt i Bluetree er ganske bra, skjønner du! I denne artikkelen tenkte vi å fortelle hvorfor vi er litt annerledes, i tillegg til å gi et godt innblikk i hvilke typer som jobber her, og hva de setter pris på i Bluetree.

 

Utleide konsulenter og prosjekter

I likhet med mange andre konsulenthus bygger forretningsmodellen vår på to ulike ting:

  1. Vi gjør nettverksprosjekter eller har driften av et selskaps IT-miljø.

  2. Vi leier ut konsulenter til selskaper som trenger vår kompetanse over lengre tid.


Det betyr at mange av våre konsulenter sitter hos kunde mesteparten av tiden, noe som gjør at vi har et ekstra stort fokus på å skape et miljø der våre ansatte føler seg hjemme. Gjennom sosiale aktiviteter, fagbazarer og tverrfaglige prosjekter skaper vi et trygt miljø der vi kan dele kunnskap og erfaringer på tvers av avdelinger.

 

I følge Benjamin Ulsmåg er det en god grunn til at våre interne arrangementer blir tatt så godt imot:

– Når folkene våre er innom kontoret eller på arrangementer, føler de varmen og tryggheten fra gjengen sin. Som selskap er vi ikke større enn at alle kjenner alle, og vi er egentlig en stor vennegjeng med noenlunde de samme faglige interessene – og det er sykt kult!


En av våre viktigste verdier er "Together", og vi prøver det vi kan for å leve opp til verdien slik at vi forblir den fine gjengen vi er.

"Når folka våre er innom kontoret eller på arrangementer, føler de varmen og tryggheten fra gjengen sin" - Benjamin Ulsmåg, Senior Network Consultant

Fanstastic with a Twist

Vi har to andre verdier i tillegg til "Together" – Techtastic og Champions. Der "Together" står for mangfold, tillit, takhøyde og kunnskapsdeling, er Techtastic verdien som representerer vår entusiasme rundt teknologi og nye måter å løse problemer på. Hos Bluetree tenker vi utenfor boksen, og vi leverer høy kvalitet.

 

Champions er vår siste verdi som representerer at vi alltid skal utvikle oss selv og pushe andre til å gjøre det samme. Og når vi vinner – da feirer vi!

"ingen skal noen gang føle seg diskriminert, ekskludert eller mobbet i Bluetree." - Tindra Karlsson, Head of HR

Tindra Karlsson, som er vår Head of HR, kaller verdiene våre uunngåelige og følger opp med å bruke dem aktivt i medarbeidersamtaler for å holde en rød tråd i faglig, men også bedriftens utvikling.

– Vi har også strenge retningslinjer for inkludering, mangfold og anti-mobbing. En ting er sikkert: ingen skal noen gang føle seg diskriminert, ekskludert eller mobbet i Bluetree. Vi opprettholder en nulltoleranse for slik atferd. Vi er, og vil alltid være, et trygt og støttende arbeidsmiljø.

 

 

En typisk dag

"Så, hva i alle dager gjør vi på en typisk dag i Bluetree?" Godt spørsmål!

Hvordan dagen din ser ut, kommer veldig an på hvilken stilling du har. Sindre Espe, som jobber som BDR, har for eksempel en litt annen dag enn Benjamin Ulsmåg, som er Senior Nettverkskonsulent utleid til Statkraft – felles for dem to er at de møtes støtt og stadig på kontoret.

– Jeg er som regel hos en kunde, men pleier å være på kontoret 1-2 ganger i uken. Akkurat nå er jeg utleid hos Statkraft, og der holder jeg på med et stort og flere mindre prosjekter. De fleste dager tilbringes på kontoret hvor det går mye i planlegging design og implementasjon, men jeg har også i forbindelse med prosjekter reist til ulike lokasjoner i inn- og utland. Variasjonen er noe jeg trives veldig godt med!

 

– Når jeg er på kontoret, er det kanskje fellesfrokost eller Vaffelfredag – så da får jeg tid til å henge litt med kollegaene mine – kanskje også spille en runde bordfotball?


Sindre er på kontoret hver dag og er en av dem som drar i gang lunsjen.

– Jeg synes det først og fremst er hyggelig med en slags "lunsjkultur" der vi har lunsj sammen og snakker om alt fra prosjekt-caser til hvordan det gikk i Premier League i helgen.

"Vi har et relativt høyt tempo på kontoret, så det er fint å koble litt av når man kan, og også være på når man må være på" - Sindre Espe, BDR

 

Balansen mellom jobb, faglig utvikling og fritid

Som konsulent kan du få muligheten til å ta på deg ekstra arbeid, og derfor er det viktig å huske å ta pauser, nyte fritiden din, og lade opp – noe vi prøver å legge til rette for hos Bluetree. Du blir også tett fulgt opp din nærmeste leder.

Når det gjelder faglig utvikling, har vi flere delingsarrangementer i løpet av året, der kolleger forteller caser eller deler kunnskap om ny teknologi. I tillegg lager du en vekstplan sammen med din leder, som dere jobber systematisk med for å oppnå best mulig utvikling for deg selv.

Tindra legger til:

– Vi får veldig gode tilbakemeldinger på det faglige miljøet hos oss. Delingskultur er noe vi jobber aktivt med, og med din egen vekstplan får du også en mentor, som hjelper deg med å oppnå målene dine.

Vi håper at du nå har en litt bedre oppfatning av hvem vi er og kulturen bak logoen, og så håper vi du gir oss en lyd hvis du fortsatt er nysgjerrig.


Vi tar gjerne en fysisk eller digital kaffeprat med deg! 💙